Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Buitengebied Emmen krijgt glasvezel! Een voorbeeld voor anderen!

Projectleider Martijn Betlem van Glasdraad straalt. “We hebben het gehaald: meer dan 50% van de adressen in het buitengebied van Emmen heeft zich aangemeld!” Dat betekent dat in 2019 door GlasDraad begonnen wordt met de aanleg!

Met een geweldige eindsprint is het doel bereikt: glasvezel in het buitengebied van Emmen wordt realiteit. Bijna twee jaar geleden kwam een klein groepje idealisten bij elkaar om te kijken of er in het buitengebied snellere verbindingen mogelijk waren. Nu staat er een enthousiaste groep van meer dan 30 ambassadeurs, die de afgelopen maand al hun energie en overredingskracht hebben gebruikt om hun medebewoners te overtuigen. En dat is gelukt!

De mensen hier in de streek kijken eerst de kat uit de boom, maar als ze eenmaal overtuigd zijn, dan gaat het hard!”, vertelt secretaris Angela Wolbers van de stichting Snel Internet Buitengebied Emmen (SIBE). “Twee weken geleden stonden we op 28%!”

Nog niet alle inschrijvingen van de afgelopen dagen zijn verwerkt, maar de kritische grens van 50% die nodig is voor GlasDraad om succesvol glasvezel aan te kunnen leggen is gepasseerd. “Dankzij de inzet van veel enthousiaste ambassadeurs van SIBE, maar ook dankzij de medewerking van Provincie en Gemeente Emmen hebben we dit tot een goed eind gebracht. Een geweldig voorbeeld van hoe je met een enthousiaste groep vrijwilligers zoiets kunt presteren”, vult Martijn Betlem van GlasDraad aan.

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) liet weten blij te zijn voor de regio: “De vele bordjes en vlaggen in het buitengebied van de Gemeente Emmen en de inzet van vele vrijwilligers hebben hun vruchten afgeworpen. Langs deze weg feliciteer ik de initiatiefnemers van SIBE met deze mijlpaal. Dit is een grote stap dichterbij de daadwerkelijke schop in de grond. En daarmee ontzettend goed nieuws voor de leefbaarheid van de dorpen en wijken in het buitengebied van Emmen.”