Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Grote opkomst tijdens informatiebijeenkomst

Op dinsdag 9 oktober jl. vond de eerste informatieavond van GlasDraad Drenthe over glasvezel in het buitengebied van Emmen plaats. De belangstelling was groot: ruim 200 bewoners bezochten de bijeenkomst in het Fletcher Hotel om de presentatie van GlasDraad Drenthe bij te wonen en om vragen te stellen.

Martijn Betlem en Gerrit Franken van GlasDraad Drenthe informeerden de bewoners uitgebreid over de voordelen van glasvezel, het aanbod, de kosten en de aanleg. Martijn stelde ook de 30 ambassadeurs van Snel Internet Buitengebied Emmen (SIBE) voor die de bewoners de komende maanden vaker zullen gaan zien in hun eigen dorp. Vervolgens legde de gedeputeerde van de provincie Drenthe, Henk Jumelet uit wat de rol van de provincie is, waarom het belangrijk is dat er snel internet komt in het buitengebied van Emmen en waarom de provincie graag ziet dat het project gaat slagen.

Frans Krijbolder, één van de ambassadeurs, gaf nog een leuke presentatie met het thema “Het was wel duur… maar je wilde het wel hebben”. Na afloop van de presentaties stelden de bewoners en ondernemers in de zaal goede en ook kritische vragen. Daarna was er een drankje voor iedereen en konden de bewoners individueel in gesprek gaan met de stuurgroepleden van SIBE, GlasDraad, ambassadeurs, serviceproviders en vertegenwoordigers van de lokale verkooppunten. Ook schreven meerdere bewoners zich in voor een abonnement en glasvezel!

Glasdraad Drenthe en SIBE hebben de handen ineen geslagen en werken samen om glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. Glasdraad is op dit moment glasvezel aan het aanleggen in de aangrenzende gemeentes Westerwolde en Stadskanaal (onder de naam Mabin).

50% deelname nodig voor 1 december

Deze informatiebijeenkomst maakt deel van uit de vraagbundelingscampagne van GlasDraad Drenthe. Als 50% van de huishoudens in het buitengebied van Emmen zich voor 1 december 2018 inschrijft, gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk door. De voorbereidingen voor de aanleg starten dan direct in het nieuwe jaar.

Een snelle en betrouwbare internetverbinding is cruciaal. Nu, straks, maar vooral ook later. Er komt een tijd dat we bijna alles online doen. Glasvezel is daarom hard nodig. GlasDraad Drenthe werkt nauw samen met de stichting Snel Internet Buitengebied Emmen en de gemeente Emmen om van de vraagbundeling een groot succes te maken.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden is mogelijk door een abonnement af te sluiten bij een van de deelnemende serviceproviders. Voor particulier en klein-zakelijk gebruik zijn dit Multifiber en Solcon. Zakelijke klanten kunnen terecht bij Cbizz en WeServe. Inschrijven kan bij een van de lokale verkooppunten of direct online via onze website drenthe.glasdraad.nl. Daar is ook een overzicht van de lokale verkooppunten te vinden.